Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (2023)

Affiniteit fotobevat voortreffelijke teksthulpmiddelen omdat elke fotograaf ze op een gegeven moment nodig heeft. Je denkt misschien dat het werk van een fotograaf begint en eindigt met het maken van geweldige foto's, maar je hebt het mis.

Fotografen moeten weten hoe en waar ze hun foto's publiceren, hoe ze het auteursrecht kunnen beschermen, hoe ze zichzelf kunnen promoten op socialemediakanalen en hoe ze het publiek geïnteresseerd kunnen houden. In deze Affinity Photo-tekstzelfstudie behandelen we alles, je moet weten hoe je tekst toevoegt in Affinity Photo.

Download ons gratis e-boek: Snelstartgids voor Affinity Photo

Drie redenen om met teksthulpmiddelen in Affinity Photo te werken

Door tekst toe te voegen, kunt u uw foto's op twee manieren beschermen tegen ongewenst gebruik. De eerste is het toevoegen van uw handtekening aan elke foto die u publiceert, zodat iedereen weet wie de fotograaf is. De handtekening kan echter eenvoudig uit de foto worden geknipt, omdat deze meestal in een hoek van de foto wordt geplaatst.

De andere manier is om een ​​zichtbaar watermerk aan te brengen, een grote tekst over de hele afbeelding. Het watermerk maakt de foto bijna onbruikbaar maar tast ook de kwaliteit van je werk aan.

U kunt ook tekst gebruiken om reclame te maken. Door titels, citaten of een statement toe te voegen, creëer je een band met het publiek en heb je de vrijheid om het visuele verhaal met woorden aan te vullen.

Wanneer u uw foto's op sociale media publiceert, wilt u dat het publiek reageert en feedback geeft. Door enkele woorden toe te voegen, kunt u ze dus geïnteresseerd houden en hen overtuigen om uw werk met hun leeftijdsgenoten te delen.

U kunt de locatie en datum van de foto, uw stemming tijdens het maken van de foto delen of de foto koppelen aan een actuele gebeurtenis.

Tekst wordt ook gebruikt om collages en artistieke werken te maken. Veel fotografen geven er de voorkeur aan hun foto's om te zetten in kunstwerken door meerdere afbeeldingen en tekst over elkaar heen te leggen. Het is een vorm van visuele poëzie, die veel gemakkelijker kan worden gedaan met digitale hulpmiddelen zoalsAffiniteit foto. Als u echter echt creatief wilt worden met het combineren van tekst en afbeeldingen, moet u overwegen of het beter is om tekst toe te voegen in Affinity Designer.

Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (1)

Het toevoegen van tekst zou echter de kwaliteit van uw werk moeten verbeteren. En hoewel het werken met lettertypen, tekstgrootte en tekstkleur een kunst op zich is, typografie genaamd, moet je er altijd naar streven om de eigenschappen van de tekst af te stemmen op de inhoud van de foto en de boodschap die je wilt overbrengen. Dit is wat Affinity Photo te bieden heeft op het gebied van teksttools.

NIEUWE AFFINITY-FOTOGeavanceerdVideo Cursus

 • Master Luminosity-maskers, mengbereiken,
  Handmatig mengen, kleurgradatie en meer...
 • 3 uur 30 min. video cursus

$34.00 uur

Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (2)

DOWNLOAD NU DE GEAVANCEERDE CURSUS AFFINITY FOTO!

Teksthulpmiddelen in Affinity Photo

Affinity Photo biedt twee teksttools, beschikbaar in het Tools-paneel aan de linkerkant: Artistieke teksttool en Frame-teksttool. Naast deze twee speciale tools kunt u ook het gereedschap Verplaatsen gebruiken om de positie van de tekst in de foto te wijzigen of om de eigenschappen van de tekst te wijzigen.

Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (3)

Elke tekst die u toevoegt, wordt automatisch omgezet in een nieuwe laag met de tekst als naam. U kunt ze hernoemen, de dekking aanpassen, live filters toepassen, een overvloeimodus kiezen en effecten toevoegen. Hierdoor heb je bijna oneindig veel mogelijkheden om tekst en beeld te mixen.

Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (4)

Effecten en actieve filters transformeren gewone tekst in kunstzinnige elementen. Pas schaduwen toe, laat de tekst gloeien of voeg 3D-effecten en verlopen toe om de tekst onderdeel van het verhaal te maken. Je kunt de personages zelfs op een afbeelding laten lijken in plaats van alleen een effen kleur te hebben. Voeg een nieuwe afbeeldingslaag toe onder de tekstlaag, klik met de rechtermuisknop op de tekstlaag en kies Maskeren tot onder om de tekens op de afbeelding te laten lijken.

Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (5)

Artistieke tekst

Artistieke tekst is een decoratieve tekst die kan worden gebruikt voor handtekeningen, titels, citaten en artistieke doeleinden. Met Affinity Photo kun je alles instellen wat je nodig hebt om creatief te zijn, van basisteksteigenschappen zoals lettertype en kleur tot meer geavanceerde eigenschappen zoals karakterversieringen en positionering, typografie, alinea-instellingen en uitlijning.

Om artistieke tekst toe te voegen, kiest u het gereedschap Artistieke tekst in het deelvenster Gereedschappen, klikt u vervolgens op de afbeelding om de positie van de tekst vast te stellen en sleept u om de grootte van de tekst vast te stellen. Alles wat je nodig hebt om de tekst te configureren, is beschikbaar in de artistieke tekstwerkbalk.

Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (6)

Met de werkbalk kunt u het lettertype en de tekenstijl, grootte, kleur, tekenstijl en alineastijl configureren. Je hebt toegang tot de kleurkiezer van Affinity om de beste kleur voor je tekst te kiezen. In plaats van een numerieke waarde in te voegen voor de tekstgrootte, kunt u ook de tekst selecteren waarvan u de grootte wilt wijzigen en de selectie slepen om de grootte te wijzigen. Dezelfde methode werkt voor het roteren en kantelen van de tekst.

Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (7)
Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (8)

Affinity Photo's Text Box Tool - Kadertekst

Kadertekst lijkt erg op artistieke tekst, maar is speciaal gemaakt voor het werken met grote tekst en alinea's. Tenzij met de artistieke tekst, wordt kadertekst geleverd in een vak, waarvan u het formaat zowel horizontaal als verticaal kunt wijzigen, zodat u grote delen tekst kunt opnemen zonder deze zelf in regels te hoeven breken. Als je je tekst ergens anders vandaan kopieert, probeer dan Plakken zonder opmaak uit het menu Bewerken te gebruiken in plaats van Plakken, om ongewenste opmaak uit de tekst te verwijderen.

Zodra je een kadertekst bovenop je afbeelding hebt geplaatst, kun je beginnen met het instellen van alle parameters van de tekst.

De werkbalk Kadertekst ziet er precies zo uit als de werkbalk Artistieke tekst, elk stuk kadertekst is ook een afzonderlijke laag en u kunt lagen naar wens over elkaar heen leggen door ze naar beneden of naar boven te verplaatsen in het deelvenster Lagen. Maar kadertekst heeft nog een ander kenmerk dat uw artistieke doel helpt.

Het hoeft niet rechthoekig te zijn. U kunt elke gewenste vorm maken en vervolgens kadertekst toevoegen die overeenkomt met de omtrek. U kunt bijvoorbeeld een ballon maken voor een citaat of een interessantere vorm voor een verklaring. Het enige dat u hoeft te doen, is de vorm maken, het gereedschap Kadertekst selecteren in de werkbalk Gereedschappen en dubbelklikken op de vorm om te beginnen met het schrijven van de tekst.

U kunt ook kopiëren en plakken. De tekst komt overeen met de omtrek van de vorm en u kunt deze op dezelfde manier rangschikken als de rechthoekige tekst.

Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (9)

Karakter- en alinea-styling

In Affinity Photo kun je elk personage afzonderlijk stylen. Selecteer een of meer tekens en open het deelvenster Teken door op het overeenkomstige pictogram in de werkbalk Artistiek of kadertekst te klikken. Met het paneel kunt u de letterstijl, lettergrootte, kleur, decoraties, positie en helling, typografie en meer van de selectie wijzigen.

Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (10)

Lange tekst, zoals verklaringen en citaten, kan in alinea's worden georganiseerd. Affinity Photo geeft u controle over elk aspect van de tekst. Open het deelvenster Alinea door op het overeenkomstige pictogram in de werkbalk Artistieke tekst of Kadertekst te klikken en configureer tekstuitlijning, spatiëring, lijsten en meer. U zult merken dat sommige instellingen ook beschikbaar zijn in de werkbalk.

Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (11)

AFFINITY PHOTO Workflow-videocursus

Stop met rommelen in Affinity Photo Begin het te gebruiken als een PROTotdat de korting afloopt!

LEER NU AFFINITY FOTO!

Werken met de tekststijlen van Affinity Photo

Een van de belangrijkste regels in typografie is om dingen simpel te houden. Als u tekst gebruikt om een ​​handtekening op uw foto's aan te brengen, gebruik dan elke keer dezelfde tekstkenmerken. Je wilt een persoonlijke stijl creëren en het publiek de kans geven om je werk te herkennen.

Besteed wat tijd aan het ontwikkelen van de perfecte stijlen voor elk type tekst dat je nodig hebt (bijv. handtekening, watermerk, citaat, verklaring, enz.). Gebruik vervolgens Affinity Photo om de stijlen op te slaan voor later gebruik.

Kies Nieuwe stijl op de werkbalk Artistieke tekst om een ​​nieuwe stijl te maken. Voer in het venster dat wordt geopend alle kenmerken van uw stijl in. U kunt een geheel nieuwe stijl maken of vanuit een tekst die is geselecteerd en al is gepersonaliseerd en beginnen met de instellingen. Vergeet niet de nieuwe stijl een relevante naam te geven.

Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (12)
Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (13)

Gemengd

Affinity Photo biedt een menu voor het werken met tekst. U kunt het gebruiken in plaats van de werkbalken om de panelen te openen met instellingen voor tekens en alinea's, het paneel voor typografische opties en dat voor tekststijlen. U kunt het ook gebruiken om de tekst groter of kleiner te maken, de uitlijning en spatiëring aan te passen, met stijlen te werken, een reeks speciale tekens in te voegen en spelling in te stellen.

Als u alle tekstlagen tegelijkertijd wilt verbergen of weergeven, vindt u de commando's om dat te doen ook in het menu Tekst. Het menu Tekst en de teksthulpmiddelen zijn alleen beschikbaar in de Photo Persona. Breng daarom uw foto-aanpassingen aan voordat u met tekst begint te werken. Gebruik depersoon exporterenom versies van uw werk met en zonder tekst te exporteren.

Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (14)

Ten slotte

Werken met tekst in Affinity Photo is intuïtief en lonend. U hoeft niet elke keer opnieuw te beginnen als u wat tekst moet toevoegen. Maak een reeks tekststijlen die uw werk vertegenwoordigen en gebruik ze doordacht. U wilt uw foto's op een samenhangende en betekenisvolle manier laten zien.

Laat uw publiek uw handtekening en stijl onthouden en deel uw mening met hen door tekst aan uw afbeeldingen toe te voegen. Een combinatie van tekst en beeld is een krachtig hulpmiddel om uw werk te promoten en gedenkwaardig te maken.

Hoe werk jij het liefst met tekst in Affinity Photo? Laat ons uw mening horen in de opmerkingen hieronder.

Werken met de teksthulpmiddelen van Affinity Photo - Photography-Raw.com (15)

Monica Radulescu

Ik ben een creatieve schrijver en fotograaf. Fotografie is voor mij een gemoedstoestand. Het is een manier om in het moment te leven en het om te zetten in herinneringen. Ik fotografeer landschappen, wilde bloemen en de natuur met mijn ogen en mijn hart. Door de zoeker zie ik de wereld vrij van misvattingen.

Deel dit bericht:

Deel op PinterestDelen op TwitterDelen op FacebookDeel op LinkedInDeel op RedditDeel op zak

FAQs

Does Affinity Photo work with RAW files? ›

You can open raw images from your digital camera directly into Affinity Photo. In doing so, you'll be able to process the unprocessed image, deciding for yourself how your image is to be developed.

Where is text tool in Affinity Photo? ›

To add text to the document, will need to use one of the Affinity Photo text tools. These appear over on the left side of the interface in the Tools Palette when you're using the Photo Persona unless you've moved it. There are two text tools grouped together in the Tools Palette.

Is Affinity Photo easy for beginners? ›

Editing apps such as Affinity Photo can be a handful to learn, but once you've mastered the basics, it's easy to create great images. Whether you're a seasoned user or it's your first-time with Affinity Photo, this beginner's guide will provide tips and tricks to get the most out of this fantastic photo editing app.

Can you convert a JPEG into a RAW file? ›

Topaz JPEG to RAW AI is a new file conversion software from Topaz Labs. It doesn't need much explaining. It converts JPEG files into RAW files, using AI technology to reintroduce more data into the image. Please note that the actual file format of your converted image will be a DNG file.

Do professional photographers use Affinity Photo? ›

While Lightroom and Photoshop remain the industry standard for professional photographers, many prefer an image editor that doesn't require an ongoing subscription. Enter Affinity Photo 2 from Serif, a powerful photo editing software that includes RAW processing and comprehensive tools with a one-off payment model.

What is the biggest downside to taking photos in RAW file format? ›

File size. The main drawback of shooting RAW is how much space the files swallow up. This is the tradeoff you have to make for that higher image quality. Photographer Jenn Byrne emphasizes the importance of having enough storage on hand when shooting RAW.

Do professional photographers use RAW or JPEG? ›

Many professional photographers shoot in RAW because the format captures the highest level of detail. It can often be easier to edit exposure later with a RAW file. However, shooting in JPEG has its benefits, since their smaller file sizes allow you to shoot more images at once and transfer files faster.

Is Affinity Photo as good as Photoshop? ›

If you work as part of a creative team that uses Adobe products, Adobe Photoshop wins hands down every time. If you are a hobbyist or student Affinity Photos is a great Photoshop alternative.

Which is better Lightroom or Affinity Photo? ›

organization. If you want to manage and organize your image files, Lightroom is the way to go. Affinity doesn't offer that functionality. Lightroom is known for its capabilities as a catalog system for organizing photos, which is why so many professional photographers gravitate towards it.

How should a beginner practice photography? ›

Basic Photography Tips
 1. Get in close. Zoom decreases your photo quality, but your feet don't. ...
 2. Practice every day. ...
 3. Check for even lighting. ...
 4. Keep an eye out for composition. ...
 5. Keep your batteries charged. ...
 6. Plan out your depth of field. ...
 7. Watch for the golden hour. ...
 8. Stick to the rule of thirds.
Jan 15, 2019

What makes a RAW image file? ›

A RAW file is the uncompressed and unprocessed image data captured by a digital camera or scanner's sensors. Shooting in RAW captures a high level of image detail, with large file sizes and lossless quality.

How do I get the RAW image extension? ›

How to install Windows Raw Image Extension on your computer? It is very easy and Microsoft allows you to get it in its Store app. Step 1: Type Microsoft Store in the search box after pressing Win + S and run the Store app. Step 2: Search for Raw Image Extension and click the Get button.

What format are RAW photos? ›

Many raw file formats, including IIQ (Phase One), 3FR (Hasselblad), DCR, K25, KDC (Kodak), CRW CR2 CR3 (Canon), ERF (Epson), MEF (Mamiya), MOS (Leaf), NEF NRW (Nikon), ORF (Olympus), PEF (Pentax), RW2 (Panasonic) and ARW, SRF, SR2 (Sony), are based on TIFF, the Tagged Image File Format.

What is the file format for a Camera Raw image? ›

The most common RAW image file is the . dng format. Adobe created the . dng in 2003 in to create a universal RAW file everyone in the industry could use.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated: 21/12/2023

Views: 5717

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.