Wat is EcoBoost? - Vasteland Ford (2024)

bloggen 28 januari 2016

Wat is EcoBoost? - Vasteland Ford (1)

De Ford EcoBoost-motor, die voor het eerst werd onthuld in 2011, vertegenwoordigt een enorme vooruitgang in de motortechnologie van Ford. In de nasleep van de financiële ineenstorting van de VS in 2008 en de olieprijzen die bijna het hoogste punt ooit bereikten, wijdde Ford in 2009 zijn uiterste best om de EcoBoost-motor te ontwerpen. -geïnjecteerde motor die het brandstofverbruik verhoogde zonder het aantal pk's te belemmeren. Sinds zijn debuut in de Ford Focus uit 2011 zijn er variaties op de EcoBoost-motor geïmplementeerd in het volledige Ford-assortiment.

Het EcoBoost-systeem werkt door de slimme toepassing van een turbocompressor en een systeem met directe injectie. De turbocompressor dwingt meer lucht de motor in dan hij normaal zou ontvangen, en de toegevoegde lucht en brandstof maken de motor krachtiger. Hier komt de ‘Boost’ in EcoBoost vandaan.

Dit systeem vereenvoudigt het injectieproces, wat de efficiëntie verhoogt. De EcoBoost-motor maakt gebruik van directe injectie, waardoor het typische brandstofinjectieproces dat het inlaatkanaal gebruikt om brandstof te injecteren, wordt uitgeschakeld. De turbocompressor voegt ook vermogen toe zonder het benzineverbruik substantieel te verminderen, waar de 'Eco' in EcoBoost vandaan komt.

Bekijk voor meer details de officiële YouTube-video van Ford waarin wordt uitgelegd wat de EcoBoost-motor onderscheidt van de rest van de line-up.

Alle EcoBoost-motoren hebben een turbocompressor, wat het motorvermogen en de prestaties verbetert zonder aan efficiëntie in te boeten. Gemiddeld stijgt het EcoBoost-benzineverbruik met 20%, terwijl de uitstoot van broeikasgassen met 15% daalt. EcoBoost-motoren vertegenwoordigen een ongeëvenaard trekvermogen, zoals aangetoond inde Ford F-150 uit 2015, en bieden aanzienlijk vermogen en acceleratie zonder het benzineverbruik te verminderen. Wat betrouwbaarheid betreft, produceert de Ford Motor Company consequent enkele van de meest betrouwbare motoren op de markt, en de EcoBoost is niet anders.

Wat is EcoBoost? - Vasteland Ford (2)

Het is niet schokkend dat de EcoBoost-serie een bekroonde serie is geworden. In 2012 kreeg de motor de titel 'Beste nieuwe motor'. In 2014 werd het de eerste motor die drie keer op rij werd uitgeroepen tot International Engine of the Year. En in juni 2015,voor het vierde jaar op rijwon de Ford 1.0-liter EcoBoost opnieuw een "Oscar" voor de motor, zijn achtste overall. De EcoBoost werd door een panel van 87 journalisten uit 35 landen uitgeroepen tot "Beste motor onder de 1.0-liter" en werd beoordeeld op verschillende criteria: rijeigenschappen, prestaties, zuinigheid, verfijning en technologie.

Er zijn verschillende motoren in de EcoBoost-serie en elk vertegenwoordigt een ander doel.

Wat is EcoBoost? - Vasteland Ford (3)De kleinste versie, de 1.0 liter, heeft drie cilinders en een enkele turbocompressor, perfect om deFord Fiësta uit 2015of Ford Focus uit 2015. Met 123 pk en 148 lb-ft koppel is de 1.0-liter EcoBoost een stille maar verrassend parmantige kleine man. Met 8,1 l/100 km in de stad en 5,9 op de snelweg biedt de 1,0 liter een zuinige rit die je laat geloven dat je met een viercilinder rijdt.

Voor auto's als deFocus,Fusie, Taurus en Escape creëerde Ford een 2,0-liter EcoBoost met Twin Independent Variable Cam Timing. Hierdoor kan de boordcomputer de ideale kleptiming nauwkeuriger berekenen, zodat de motor vermogen kan leveren tijdens agressieve acceleraties terwijl het brandstofverbruik behouden blijft. Met vier cilinders heeft de 2.0-liter motor een maximaal vermogen van ongeveer 245 pk. In 2015 introduceerde Ford de 'twin-scroll'-turbocompressor, waarmee de huidige 2,0-liter meer koppel bij lage toerentallen kan leveren dan eerdere modellen, en maakt voor het eerst vierwielaandrijving beschikbaar.

De geheel nieuwe Ford Mustang uit 2015voegde de 2,3-liter I4 EcoBoost-motor toe met een twin-scroll turbocompressor, waardoor meer vermogen en snellere motorrespons mogelijk was. Deze 2,3-liter viercilindermotor voorziet de Mustang van meer dan 300 pk - genoeg vermogen om de klus te klaren.

De laatste 2-liter optie in de EcoBoost-familie is de 2,7-liter twinturbo V6, geïntroduceerd met de 2015 F-150. Deze motor is ontworpen met het oog op vrachtwagenspecifieke toepassingen, waardoor hij onder normale rijomstandigheden of tijdens het slepen en slepen een uitstekend brandstofverbruik heeft. De motor is gemaakt van hetzelfde materiaal (een samengeperst grafiet-ijzer-aluminiumblok) als de 6,7-liter V8 Powerstroke-turbodieselmotor, die gewicht bespaart en toch kracht levert voor vrachtwagentoepassingen.Wat is EcoBoost? - Vasteland Ford (4)

De grootste EcoBoost-motor, die in 2011 werd geïntroduceerd, is de 3,5-liter V6, die te vinden is in het SUV-assortiment van Ford. De motor is beschikbaar op de 2015 F-150,Ford Stier uit 2015,Ford Explorer uit 2015EnExpeditie, Ford Flex uit 2015 en de Ford Transit uit 2015. Dit beest heeft dubbele turbo's die watergekoeld zijn om te werken met een maximale boost van 12 PSI. Hij levert vergelijkbaar koppel en vermogen als een typische V8 met een cilinderinhoud van 6,0 liter of meer, terwijl hij toch minstens 15% minder brandstof verbruikt en minder broeikasgassen uitstoot. Met een totaal vermogen van 365 pk is deze motor snel een favoriet geworden op de 2015 F-150.

Ford-motoren zijn altijd krachtig en betrouwbaar geweest, maar de nieuwe EcoBoost-familie maakt het Ford-assortiment slanker, sterker en krachtiger dan ooit tevoren. Met verbeterde brandstofzuinigheid is Ford EcoBoost-technologie een doorbraak in de autowereld. Als je nog steeds niet overtuigd bent,neem dan contact op met ons verkoopteamvandaag nog om een ​​proefrit te plannen in een EcoBoost-auto, vrachtwagen of SUV. Ons verkoopteam kan al uw vragen beantwoorden over wat deze motor revolutionair maakt.

Wat is EcoBoost? - Vasteland Ford (5)

Wat is EcoBoost? - Vasteland Ford (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5943

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.