Een afbeelding in tekst plaatsen met behulp van Affinity Photo (2023)

Een afbeelding in tekst plaatsen met behulp van Affinity Photo

In deze zelfstudie laat ik je zien hoe je een afbeelding in tekst kunt plaatsen met behulp van Affinity Photo. Dit is een snelle en gemakkelijke techniek van slepen en neerzetten met je muis. Als je wilt dat het effect er geweldig uitziet, zijn er natuurlijk nog een paar aanpassingen die je kunt maken, zoals je hier ziet.

Affinity Photo Trial-software

Als je niet de nieuwste versie van Affinity Photo hebt, kan dateen proefversie downloadenvan de Affinity Photo-website.

Het voorbeeld dat wordt gebruikt, is om een ​​afbeelding van koffiebonen in het woord koffie te plaatsen. Ik zal dan uitleggen hoe je het er geweldig uit kunt laten zien door de grootte en het lettertype te wijzigen en speciale effecten toe te voegen, zoals een omtrek en slagschaduw.

Maak een nieuw leeg document

Het eerste dat u moet doen, is een nieuw leeg document maken in Affinity Photo. We zullen dit gebruiken om onze tekst toe te voegen, voordat we onze afbeelding aan de tekst toevoegen.

Open Affinity Photo in deFoto persona(de standaard Persona). Selecteer vervolgens in het menu "Bestand" de optie "Nieuw". Hierdoor wordt het dialoogvenster "Nieuw document" geopend dat u hieronder kunt zien.

Het dialoogvenster heeft verschillende tabbladen langs de bovenkant. Deze categorieën bevatten verschillende documentsjablonen die u mogelijk wilt maken, elk met verschillende instellingen. Misschien vindt u een van deze de grootte van het document dat u wilt maken. Zo niet, dan kunt u uw eigen definiëren met behulp van de bedieningselementen aan de rechterkant van het dialoogvenster.

De nieuwe documentinstellingen definiëren

Aan de rechterkant van het dialoogvenster kunt u de paginabreedte paginahoogte van het document invoeren, samen met de maateenheid. U kunt bijvoorbeeld 1920px invoeren als u een document wilt maken met een zijde van 1920 pixels lang. Als u niet elke keer de maateenheid wilt invoeren wanneer u een formaat invoert, kunt u de documenteenheden in de vervolgkeuzelijst selecteren.

Het is ook mogelijk om het "Kleurformaat" en "Kleurprofiel" voor het document te selecteren. Het kleurformaat bepaalt of dit een RGB-afbeelding of misschien de CMYK-afbeelding is. Hiermee kunt u ook de bitdiepte kiezen, bijvoorbeeld 8-bits of 16-bits.

Het kleurprofiel definieert hoe breed een kleurenbereik in het document kan worden gereproduceerd. Doorgaans wordt een document waarin u een afbeelding in tekst toevoegt, waarschijnlijk voor internet gebruikt. Als dit het geval is, wilt u misschien de sRGB-kleurruimte gebruiken, wat de standaard is voor internet. Als u niet zeker weet welke kleurruimte u moet gebruikendeze zelfstudieIk heb gepubliceerd kan helpen.

Klik na het invoeren van uw instellingen op de knop "Maken" onderaan het dialoogvenster. Een nieuw leeg document wordt dan weergegeven in de Affinity Photo Interface.

Tekst toevoegen aan het document

Om tekst aan het document toe te voegen, moet u een van de Affinity Photo-teksttools gebruiken. Deze verschijnen aan de linkerkant van de interface in het Tools-palet wanneer u de Photo Persona gebruikt, tenzij u deze hebt verplaatst.

Er zijn twee tekstgereedschappen gegroepeerd in het gereedschapspalet. Dit zijn de "Frame Text Tool" en de "Artistic Text Tool". Omdat ze bij elkaar zijn gegroepeerd, ziet u alleen het pictogram voor een van deze in het gereedschapspalet verschijnen. Als u beide wilt zien, klikt u op het kleine grijze driehoekje rechtsonder op het pictogram. Hiermee worden alle gereedschappen in de groep weergegeven, zodat u het gereedschap Artistieke tekst kunt selecteren.

Nadat u het gereedschap Artistieke tekst hebt geselecteerd, beweegt u uw muisaanwijzer over het document. U kunt dan klikken en vervolgens slepen met de muis om de tekst te positioneren. Terwijl u met de muis sleept, ziet u een letter A verschijnen. Dit is om u te helpen de grootte van de tekst te bepalen. Maak je geen zorgen als je het niet helemaal goed doet, want je kunt het formaat later wijzigen met behulp van de Affinity Photo Move Tool.

Ga de tekst in om de foto binnen toe te voegen. In dit voorbeeld heb ik het woord koffie gebruikt.

Nadat u uw tekst hebt ingevoerd, klikt u op het gereedschap Verplaatsen boven aan het Affinity Photo Tools-palet (zie screenshot hierboven). Als u het gereedschap Verplaatsen selecteert, wordt het invoeren van tekst in het gereedschap Artistieke tekst beëindigd. We zullen ook het gereedschap Verplaatsen gebruiken om onze tekst op maat te maken en te verplaatsen.

De tekst herpositioneren

Nadat u het gereedschap Verplaatsen hebt geselecteerd, ziet u dat u op de tekst kunt klikken om deze door het document te slepen. Hiermee kunt u de tekst naar de juiste positie verplaatsen, maar u kunt ook het gereedschap Verplaatsen gebruiken om de grootte van de tekst te wijzigen.

Wanneer u met het gereedschap Verplaatsen op Tekst klikt, ziet u een blauw kader rond de tekst verschijnen. Dit wordt een begrenzend kader genoemd. Op elke hoek van het begrenzingskader bevindt zich een kleine blauwe cirkel of stip. Dit zijn handgrepen die u kunt gebruiken om de grootte van de tekst aan te passen door met uw muis te klikken en te slepen.

Wanneer u het formaat van de tekst wijzigt met behulp van de hoekgrepen, houdt u de tekst in proportie. U zult ook zien dat er handvatten zijn langs elke rand van het begrenzingskader. Wanneer u het formaat van de tekst wijzigt met een van deze grepen, rekt of comprimeert u de tekst.

Voeg de foto toe aan het document

Voordat we de afbeelding in onze tekst kunnen plaatsen, moeten we eerst de afbeelding aan ons document toevoegen. Dit doen we door eerst de afbeelding te openen om te gebruiken in Affinity Photo. Selecteer vervolgens in het menu "Bewerken" "Kopiëren", of u kunt ook de sneltoets Cmd + C (Mac) of Ctrl + C (Windows-pc) gebruiken.

Schakel over naar het nieuwe document dat u hebt gemaakt en dat uw tekst bevat. U kunt nu de gekopieerde afbeelding in het document plakken door in het menu "Bewerken" en "Plakken" te selecteren. De afbeelding wordt vervolgens toegevoegd als een nieuwe laag in het Layers Studio-paneel dat de tekst bedekt.

We zijn nu klaar om de afbeelding in de tekst te plaatsen.

De afbeelding in de tekst plaatsen

Hoewel dit heel eenvoudig is om te doen, is het ook gemakkelijk om fouten te maken. Alles wat we moeten doen, vindt plaats in het Layers Studio-paneel.

Klik op de nieuwe afbeeldingslaag in het Layers Studio-paneel om deze te selecteren. Houd vervolgens de muisknop ingedrukt en sleep deze onder de tekstlaag, maar laat de muisknop niet los. Terwijl je naar beneden sleept, zou je een blauwe lijn onder de tekstlaag moeten zien verschijnen.

Blijf de muisknop ingedrukt houden wanneer de horizontale blauwe lijn onder de tekstlaag verschijnt. Sleep vervolgens met je muis naar rechts totdat je de horizontale blauwe lijn ziet inspringen. Op dat moment ziet u ook de afbeelding in de tekst verschijnen.

Merk op in deze schermafbeelding hoe de blauwe lijn iets naar rechts is verplaatst. Dit is het punt waarop u de muisknop kunt loslaten.

De afbeelding moet worden weergegeven als zijnde in de tekst. Als de afbeelding niet in de tekst verschijnt, heb je deze waarschijnlijk verkeerd gepositioneerd. Gebruik de opdracht "Ongedaan maken" in het menu "Bewerken" en probeer het opnieuw.

De tekst verfijnen

Op dit punt ziet het effect er waarschijnlijk niet erg goed uit, zoals in het volgende voorbeeld.

Het probleem is dat het lettertype te smal is om de afbeelding in de tekst te zien. Hoewel je het woord koffie kunt lezen, kun je de afbeelding niet goed zien, dus je kunt niet zien dat dit koffiebonen zijn. We kunnen het probleem oplossen door het lettertype vet te maken. U kunt ook een ander lettertype selecteren, zoals dat dikker is, zoals Impact. Als je geen geschikt lettertype hebt, ga dan naarGoogle-lettertypenom er een te vinden en te downloaden.

Als u het lettertype wilt wijzigen, klikt u op de tekstlaag in het Layers Studio-paneel om deze te selecteren. U zult dan de Affinity Photo Context Sensitive Toolbar zien veranderen om de tekst- en lettertype-besturingselementen weer te geven. Klik op de vervolgkeuzelijst Lettertype aan de linkerkant van de werkbalk om een ​​nieuw lettertype te kiezen.

Dit is een verbetering, maar het is nog steeds moeilijk om de koffiebonen duidelijk in de tekst te zien omdat de afbeelding te groot is.

De afbeeldingsgrootte wijzigen

We kunnen de afbeelding in teksteffect verder verbeteren door de afbeelding kleiner te maken met behulp van het gereedschap Verplaatsen.

Klik met het gereedschap Verplaatsen op de afbeeldingslaag in het Layers Studio-paneel. U ziet dan een blauw selectiekader verschijnen rond de afbeelding. Afhankelijk van de grootte van uw afbeelding en document, moet u mogelijk in- of uitzoomen om de hele doos duidelijk te zien. U kunt dit doen met behulp van de schuifregelaar in het Navigator Studio-paneel.

In deze schermafbeelding ziet u rechtsonder het Navigator Studio-paneel. Aangezien u de positie van de Studio-panelen in Affinity Photo kunt aanpassen, is het mogelijk dat uw Navigator-paneel in een andere positie verschijnt.

De schermafbeelding toont ook het blauwe kader rond de afbeeldingslaag. Net als bij het selectiekader dat eerder rond de tekst verscheen, hebben we sleepgrepen in de hoeken en langs de randen.

Klik en sleep de handgrepen om het formaat van de afbeelding te wijzigen. U wilt het formaat van de afbeelding wijzigen en de afbeelding verplaatsen zodat u duidelijk in de tekst kunt zien.

Dit is een grote verbetering, maar we kunnen het effect nog professioneler maken door Laageffecten aan de tekst toe te voegen.

Laageffecten toevoegen aan de tekst

Een manier om de tekst duidelijker te maken, is door er een overzicht aan toe te voegen. U kunt dit doen door het dialoogvenster Laageffecten te openen.

Klik op de tekstlaag in het Layers Studio-paneel om deze te selecteren. Klik vervolgens onderaan het Studio-paneel op het pictogram "fx" om het dialoogvenster Laageffecten te openen.

Klik in het dialoogvenster Laageffecten op de optie Omtrek aan de linkerkant van het dialoogvenster. Hierdoor worden de bedieningselementen voor het omtrekeffect in het dialoogvenster weergegeven. U kunt het effect Omtrek ook in- en uitschakelen met het kleine vinkje links van de kop Omtrek.

Selecteer met de schuifregelaar Straal een straal tussen 1 en 2 pixels. Hierdoor wordt een vage omtrek rond de tekst toegevoegd, waardoor deze gemakkelijker te zien is.

Het is ook mogelijk om de omtrek rond de rand van de tekst te plaatsen met behulp van de vervolgkeuzelijst Uitlijning. Hier kunt u ervoor kiezen om de omtrek "Binnen", "Buiten" of in het "Midden" van de tekstrand toe te voegen. U moet dit controleren, omdat sommige instellingen ervoor kunnen zorgen dat letters in elkaar overlopen. Dit gebeurde bij het gebruik van het Impact-lettertype, omdat de twee F's in het woord koffie werden samengevoegd, tenzij ik de uitlijning Binnen selecteerde.

Een slagschaduw toevoegen aan de tekst

Door het slagschaduweffect lijkt het alsof de tekst iets boven het document zweeft. In Affinity Photo wordt dit een buitenste schaduw genoemd en u vindt deze in het dialoogvenster Laageffecten.

Nadat u op de optie Buitenste schaduw hebt geklikt, ziet u de bedieningselementen rechts in het dialoogvenster Laageffecten verschijnen. U kunt nu de schuifregelaars Straal, Verschuiving en Intensiteit gebruiken om het schaduweffect te produceren. Met de schuifregelaar Straal stelt u de grootte van de schaduw in. De schuifregelaar Verschuiving bepaalt hoe ver van de tekst de schaduw verschijnt en de schuifregelaar Intensiteit bepaalt hoe sterk het effect is.

Hier is het voltooide document met de afbeelding in de tekst.

FAQs

Can you sharpen an image in Affinity Photo? ›

Affinity Photo has two menu entries for applying the High Pass filter. In both, you'll find the High Pass filter listed as a sharpening filter (although it can have other uses). You can apply the High Pass filter as either a standard Affinity Photo filter or as a Live Filter.

How do I get a font style from an image? ›

To identify a font from an image, use a font finder or font identifier. These tools are great for finding the name of a font or similar alternatives. All you need to do is upload an image of the text by having it readily available on your device or taking a photo.

How do I edit text in affinity? ›

To edit text on the page:
  1. Do one of the following: Select any text tool, then click (or drag) in the text object. A standard insertion point appears at the click position. Select a single word, paragraph or portion of text (see above).
  2. Type to insert new text or overwrite selected text, respectively.

How do you format text in affinity designer? ›

Do one of the following:
  1. On the context toolbar, select a text style from the Character Style pop-up menu.
  2. On the Character panel, select a text style from the Character Style pop-up menu.
  3. On the Text Style panel, select a character text style.
  4. Use a custom keyboard shortcut.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 22/11/2023

Views: 5711

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.